söndag 11 april 2010

Betygsliknande omdömen på skolchefer del 2

Efter de 198 skolchefernas krav på DN debatt skaffade jag ett litet betygsunderlag på fyra slumpvis utvalda. Två lärare var genast behjälpliga med ytterligare underlag, ytterligare två skolchefer fick försvara sig i lokalpressen. Här finns länken till det inlägget. Nu har det kommit in ett anonymt tips och trots att vi bara har kartlagt 9 av 198 undrar jag om vi inte har en vinnare. Margaretha Wåhlin fick sparken från sitt förra jobb på Svenska Skolan i Fuengirola. Anklagelsepunkterna var svartjobb, hög personalomsättning, spritnotor, överskriden budget och samarbetssvårigheter mellan rektorn och de fackliga representanterna.

Inte så många visionärer och idealister i skaran hittills och det kan man kanske inte heller kräva. Men kanske man kan framföra en liten anspråkslös förfrågan om moral, hederlighet och demokrati? Eller åtminstone mindre flagrant brist därpå.

3 kommentarer:

  1. Kolla även Annika Becker, nyligen avskedad gymnasieförbundsdirektör...

    SvaraRadera
  2. Hej anonym, jag har läst upp mig på Annika Becker nu. Fy sjuttton vad ledsen man blir över alla pengar som hävs ut över misslyckade chefer. Pengar som borde ha använts på våra barn, dessutom. Vi lärare har fått ställa om till en värld med bra mycket mindre trygghet. När skall det börja gälla även våra chefer?

    SvaraRadera
  3. Margaretha Wåhlin gick emot skolverkets regler, tog emot semesterresor från rika föräldrar, detta är endast ett få saker hon gjort under sin tid som rektor. Finns mycket som inte kommit fram om denna kvinna. Även hennes man är en känd bedragare.

    SvaraRadera