måndag 3 maj 2010

En skola utan lugn och ro är grymmast mot arbetarklassens barn,


sa Jan Björklund i Korseld i dag. Jag håller med, men vill tillägga att den bristande arbetsron i skolan är kostsam för alla och ett underbetyg till hela vuxenvärlden. När det är stökigt i skolan har vi vuxna - i och och utanför skolan - helt enkelt inte gjort vårt jobb. Ingen trivs i en stökig klass och alla betalar ett pris för bristen på lugn och ro. Lars Ohly talar om sorteringsskola och sänkta kunskapskrav. Vad beror det på att snedrekryteringen ökade när alla gymnasielinjer blev tre-åriga och studieförberedande? Och ännu viktigare hur ska vi få bukt med den?

Närbesläktade frågor om nivågruppering ställer Mats i bloggen Tysta Tankar. Läs den.

Pengar handlade det också om i Korseld. Om det rödgröna löftet mer pengar till skolan skriver Zoran i Tankar om skolan i media och Metta Fjelkner i Sydsvenskan. SVD

Mitt betyg på Björklund i Korseld? MVG i ordning och uppförande. VG+ i kärnämnena. Det var frågan om drogtester som drog ner.

4 kommentarer:

 1. Tack för länkningen!
  Jag tror att länken till Korseld blev fel...

  Här i Skåne såg vi länge på dansk teve och där fanns ett politiskt program som hette "I krydsilden" (I korselden)

  På den tiden översatte tidningarna teveprogrammen själva och vi var ganska undrande över varför det hette "I kryddsillen".

  Jag återkommer när jag lyssnat på programmet.

  SvaraRadera
 2. Alla vägar leder till dig, vad det verkar. Tack för korrekturen. Nu ska jag i säng för jag ska föreläsa om härskartekniker i Motala i morgon kväll och för sånt måste man vara utvilad.

  SvaraRadera
 3. Jag skrev ganska långt om programmet och vi ser olika saker - men jag blir väldigt nyfiken på hur medieträningen ser ut inom partiet. Det är en helt annan Jan vi möter idag jämfört med tidigare, inte alls lika irriterande ettrig och tvärsäker. Ibland ser det till och med ut som om han tänker efter!

  Kan det vara de två utfrågarnas kön och ålder som tar fram de här mjukare sidorna hos honom?

  SvaraRadera
 4. Jag hörde honom för två veckor sedan i Stockholm och då var han just så där avslappnad, mjuk och dessutom skämtsam. Men då var vi en mindre grupp på drygt 40. För det mesta när man möter sin partiledare är det i en stor publik.
  Din analys tyckte jag mycket om. Vad jag höll med om och inte står i din blogg.

  SvaraRadera