onsdag 7 juli 2010

Frihetsrörelsens Paneldebatt i Almedalen

Vad har Liberati, Svart Måndag, Piratpartiet och Feministiskt Initiativ gemensamt?

För den som inte är i Almedalen och som ändå är intresserad av den nya svenska frihetsrörelsen är loppet inte kört. Ni kan lyssna på debatten på bambuser här. Samtalet tar två timmar. Det är lång tid för en dampig person som jag, men jag lyssnade med intresse hela vägen igenom. Många nya infallsvinklar och tankar fick jag tack vare paneldeltagarnas ärlighet, generositet och skarpa intellekt. Något som imponerade alldeles särskilt på mig var att alla i panelen var goda lyssnare. Ingen blev avbruten och ingen började prata på ett eget spår.

Vilken kontrast mot det käbbel och den politiska smutskastning vi omges av. TV-debatter där alla pratar, ingen lyssnar och där ingen någonsin får tala till punkt. Nej fram för det politiska samtalet. Det inbjuder till både tanke och eftertanke.

Alldeles i början förklarade Alexander Bard var namnet "Den nya svenska frihetsrörelsen" kommer ifrån. Utgångspunkten är den här artikeln av Petra Östergren i Expressen ifjol: "Sexköp en prinicpfråga för nya frihetsrörelsen".

Bloggar: Liberati, Agneta Beijbom, McRazzia, gothbarbie, Svart Måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar