onsdag 21 juli 2010

En riktig skitdag

har jag haft idag, men god som jag är har jag ändå tagit mig tid att göra något vackert för mina medmänniskor. Idag finns det väldigt mycket bra att läsa på nätet, men eftersom livet är kort och svettigt (i synnerhet om man ska ansvara för folkpartihemsidor) ska ni få en kortversion av två texter. Först sexköpslagsutvärderingen, 300 sidor elegant komprimerade till en paragraf:

Nu är vi klara med vår utvärdering, och visst är det fantastiskt, ja man kan knappt tro att vi har sådan tur, för vi vet inte vad som skulle ha hänt annars, men den visar att lagen är en rungande framgång. Alla våra förhoppningar har infriats. Hororna är glada och tacksamma, torskarna skäms, människohandlarna söker sig annorstädes. Drar vi bara åt tumskruvarna och övertygar resten av världen att gå i våra fotspår ska vi nog se att vi får bukt med prostitutionen - detta otäcka utslag av mäns våld mot kvinnor.
Anna Skarhed


Nästa text ni slipper slösa tid på är de två forskarnas "icke-försvar" för sexköpslagsutvärderingen i SVD igår.

Vi tänker inte försvara sexköpslagsutredningen men,
Det är ju svårt att få fram tillförlitliga fakta men,
Men alltså fatta läget! Här blir den svenska sexköpslagsutredningen tvärsågad i den ena tidningen efter den andra. Vad tror ni norrmännen tänker? Dom som har litat på Sverige och gått i våra fotspår? Dom som har anlitat två fina svenska forskare som oss att delta i utvärderingen av sin sexköpslag? Ja faktiskt, vad ska dom tänka och hur i helvete ska det gå med våra karriärer ?
Niklas Jakobsson, Andreas Kotsadam


Så där ja. Nu har ni gott om tid att läsa Camilla Lindbergs och Marianne Bergs lysande artikel i Expressen: Skrota sexköpslagen för kvinnornas skull. Nästa måste är Susanne Dodillets artikel på Newsmill: Utvärderingen av sexköpslagen är en vetenskaplig skandal. Därefter rekommenderar jag Nyamko Sabumis "Syna de rödgrönas jämställdhetsbluff". Har någon till äventyrs missat Alice Teodorescus artikel hittar ni den här: Sexköpslagen - bara svensk dubbelmoral, Lisa Magnusson i repris här: Ett angrepp på samhället och till sist Laura Agustín och Louise Perssons artikel i SVD: Tvivelaktig rapport om sexköpslagen. Åtta briljanta modiga kvinnor som ingen behöver kvotera fram. Läs dem!

Bloggar: Niklas Dougherty är skarp, påläst och mitt i prick som vanligt. Läs först det här och sedan det här. Louise Persson, Pophöger, Henrik Alexandersson, Gretas svammel, Alltid rött, alltid rätt, Liberati, Gothbarbie, Sven tycker, medborgarperspektiv, motpol, Stardusts blogg, Helds HBT-nyheter, kamferdroppar.

16 kommentarer:

 1. Ja, fy för den skitdagen, vet vilket jobb du lagt ned för ingenting, men jag ser att du inte låter dig trampas ned i skorna. Sedan har jag väldigt svårt att se vad relevansen med den där repliken är. Men som sagt intressant replikskifte på Niklas blogg.

  SvaraRadera
 2. Tack för sympatin Louise. Fyra dagars artikelskrivande and nothing to show for it. Det känns rätt surt. Men lika stort lidande har det varit att försöka få fason på vår lokala folkpartihemsida. Noll support, ett bängligt verktyg och virus i datorn.

  När det gäller repliken tror jag på min tolkning. De skrev av omsorg om sitt uppdrag och sina karriärer. Något att säga hade de ju uppenbarligen inte.

  SvaraRadera
 3. Tack, kära du, för dessa två eminenta sammanfattningar. Och på en skitdag dessutom, det uppskattas dubbelt!

  SvaraRadera
 4. Skickar en sympatikram. Folkpartiets hemsida skapar en del skitdagar, tell me about it. Hör av dig om du behöver hjälp, jag börjar få Uppsalas under kontroll.

  SvaraRadera
 5. Japp, det är bara att bryta ihop och gå vidare.
  Syns på nätet för en pilsner kl 20?

  SvaraRadera
 6. Morrica, fördelen med att ha levt sig till litet distans är att man vet att skitdagar kommer och går, det viktiga är att se till att inte sexköpslagen består. :)

  SvaraRadera
 7. Norpan, er hemsida är ju fantastisk. I bow to your superior knowledge.

  ... och vilken bild på dig och vilket citat... I love e.e. cummings.

  SvaraRadera
 8. It's a date Per, men jag tror jag tar nåt starkare. :)

  SvaraRadera
 9. Att det fruntimmret får var JK kan man undra, inte är hon briljant i analysen som sin företrädare, nuvarande justitierådet i HD.

  Och inte vet jag om jag kan kalla det forskningsrapport. Den saknar allt vad en sådan fordrar. För kort tidsserie. Icke korrelatens mellan databaserna. Frågor som ger ett givet svar. Ingen skulle erkänna brott även om enkäten är anonym. Hur naiv får man bli som forskare.

  Bra med kvinnor som inte följer den massiva strömmen av härmapor.

  Nog var det en skitdag allt. Idag kom regnet kanske det lättar på skitfonten!!

  SvaraRadera
 10. Plura, här i Valdemarsvik brinner skogen fortfarande och inget regn i sikte. Ändå är det här en bättre dag. :) Det är inte troligt att Skarhed blir avsatt, men det man kan hoppas på är att all kritik för med sig att man är mer försiktig med smyginkvotering av kvinnliga medelmåttor. Den är nämligen en skymf mot oss alla, men störst är skymfen mot alla briljanta kvinnor som faktiskt finns i det här landet.

  SvaraRadera
 11. Det kunde varit värre:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3869739

  I morgon blir en underbar dag! Håll ut!

  SvaraRadera
 12. Mats, jag kanske borde gå och lägga mig direkt...

  SvaraRadera
 13. Våra karriärer är det inget fel på. Vi har inte haft något med utredningen kring sexköpslagen att göra. Och vi är inte anlitade för att visa att sexköpslagen är bra. Vi är forskare som är intresserade av att studera dess effekter. Och för det söker vi pengar från alla som vill ge oss dem. Vi tycker också att det är viktigt att presentera vad vi finner. Ha en bra dag:-)

  SvaraRadera
 14. Niklas, sympatiskt av dig att skriva en vänlig kommentar på ett inlägg där jag gör mig lustig över er artikel.

  Ett råd på vägen: Det man finner behöver inte vara svar. Det kan lika gärna vara fler frågor.

  SvaraRadera
 15. Helena,
  Det arbete vi gjort om trafficking ställer många nya frågor. Du kan ladda ner artikeln gratis via e.g. google scholar om du är intresserad.

  I debattartikeln är vi också nyanserade och säger att mycket mer forskning krävs. Det är ju just detta du gör narr av i ditt inlägg...

  Sammanfattningsvis har responsen på debattartikeln varit mycket bra. Vi har fått mängder med tips på infallsvinklar, referenser osv, som vi hoppas leder till bättre forskning. Ha det bra :)

  SvaraRadera
 16. Andreas, ni är mer nyanserade än Skarhed, men ni kan inte avhålla er från att dra slutsatser trots att underlaget som ni själva konstaterar är ytterst bristfälligt. Fram för den gamla sortens forskare som drivs av nyfikenhet och ifrågasättande.

  SvaraRadera