lördag 21 augusti 2010

Nolltolerans och svenska talibaner

Enligt Gudrun Schyman och Claes Borgström är svenska män talibaner. Då undrar jag var finns de svenska män som begär att deras kvinnor ska följa godtyckliga moralregler och som skambelägger dem och hetsar mot dem när de har brutit mot dem?

I morse när jag läste morgontidningarna och gång på gång satte kaffet i vrångstrupen slog det mig att det är precis tvärtom. Det är Gudrun Schyman själv och hennes gelikar och hejdukar som är vårt lands moralpoliser. Man släpar inte folk till fotbollsplan för att stena ihjäl dem, men att invänta någon rättsprocess är det inte mer noga med i Sverige än det var i talibanernas Afghanistan, vare sig det handlar om lila kuvert eller avskedanden. I talibanernas Afghanistan som i Sverige är det inte tolerans utan nolltolerans som råder.

Eller vad sägs om följande citat:
LO: ”Åtalet är av så allvarlig karaktär att vi inte kan riskera att ha kvar honom. Om det visar sig att han är oskyldig får vi ta det då. Att utesluta dem är det enda rätta nu.

Mona Sahlin: ”Den som utnyttjar en kvinna har inte i Socialdemokratin att göra”. ”Det är nolltolerans”.

Men kvinnor som utnyttjar skattebetalarna är uppenbarligen inget problem?

Roger Berzeli i NT: ”Det de har gjort är oförsvarbart”

Katarina Wennstam om sexköpare: "det finns ett drag av storhetsvansinne, en slags hybris", "de är ofta intelligenta och relativt framgångsrika".

Är det bara jag, eller låter det där som en beskrivning av seriemördare?

Wanja Lundby Wedin: "Vidrigt och fullständigt oacceptabelt” , ”Det finns inga ursäkter eller förmildrande omständigheter”.

Ibrahim Baylan: ”Ägnar man sig åt sexköp åker man ut med huvudet före. Då kan man inte vara förtroendeval för Socialdemokraterna. Det är inte förenligt med våra värderingar. Punkt.”

Detta från samme Baylan som sade så här efter att han erkänt att han gått på porrklubb med studentpolitiker på kårmedlemmarnas bekostnad:
Det var en dum fyllegrej. Och man kan säga att jag var ute med ett gäng ganska vilda killar. Jag hängde bara med och det ångrar jag i dag.”

Han skyllde alltså på de andra, precis som de två män som nu valsar runt på löpsedlarna, men där är det slut på likheterna. Baylan gick på porrklubb i tjänsten som utbildningsminister och gjorde det dessutom på fattiga studenters bekostnad. De två stackare som är fjättrade vid skampålen idag använde sina egna surt förvärvade och befinner sig långt nedanför en minister i hierarkin och borde inte behöva leva upp till en ens tillnärmelsevis så hög standard.

Den här sorglustiga historien om Dum och Dummare som går till gatuprostituerade, trots att polisen så öppenhjärtigt förklarat att det är den enda gruppen sexsäljare de har resurser att ägna sig åt och som sedan förvärrar sin situation genom trots, arrogans, korkade lögner och undanflykter visar hur mycket vårt samhälle har ändrats av sexköpslagen. Idag kan vi tävla i moralpanik och hyckleri med vilken stat som helst i USA:s bibelbälte. Men i Sverige är det inte mullor, talibaner eller präster som håller i stenarna, utan feminister.

Vilket fantastisk jämställdhetsföredöme Sverige har blivit.


Media: I DN har Hanne Kjöller skrivit en ledarartikel som känns som en ljusglimt i ett medeltida mediamörker. Läs den här. SVD, Aftonbladet, Expressen, NT. Förresten har DN sällskap av Expressen där ledarredaktionen roar sig och oss i två blogginlägg: Expressen, opinionsbloggen
Bloggar: Per Hagwall har skrivit ett mycket bra blogginlägg om vår svenska sharialag och dess konsekvenser i No Size Fits All. Andra läsvärda bloggar: Merith Wager, Niklas Dougherty, Mina Moderata Karameller, Liberati, Motpol, Zacs åsikter på ett fat, Zacs tidigare inlägg, Opassande, Mikael Olssson och Tobias Josefsson, Radikalen, Scaber Nestor.

28 kommentarer:

 1. Ytterst beklagligt att se Sverige förvandlas till ett sexualfientligt och velourfascistiskt kontrollsamhälle. Jag tror det är något allvarligt fel på det här landet, och jag överväger att lämna det för gott. Svensken kommer aldrig att få vara fri, det finns för mycket sjuka särintressen och politisk styrning av precis allt. Hoppas mina barn får växa upp i ett bättre mentalt klimat.

  SvaraRadera
 2. Johan, stanna hellre och hjälp till att vända trenden. Vi blir allt fler som protesterar.

  SvaraRadera
 3. Vi måste i så fall kämpa på flera fronter. Vansinnet finns i många former:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/08/21/145-miljoner-for-konsbyten-pa-bestick-och-genusbanker-i-svenska-skolor/

  Kan du som borgerlig politiker svara på hur en i grunden marxistisk radikalfeministisk ideologi har kunnat kapa hela samhällsmaskineriet?

  Hur har de borgerliga partierna kunna tillåta detta? Dessutom har de även arbetat aktivt för att förvärra detta skandalösa och skatteslösande vansinne?! Samhällsklimatet i Sverige blir alltmer DDR-likt för varje dag. Vad är fel??

  Hoppas dock att vi får se flera som dig och Camilla i fortsättningen.

  SvaraRadera
 4. Riktigt bra - tack för att jag hamnade under 'läsvärda bloggar'.

  Jag blir bara så trött och så ledsen ända in i själen på klimatet som vuxit fram utan att någon egentligen sett vad som höll på att hända. När blev vi så dj-a sexualfientliga och beröringskänsliga? Förr skrattade jag åt dubbelmoralen i USA, men idag fastnar skrattet då jag inser att vi i mångt och mycket är värre. Hemskt.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Johan, jag anklagar bland andra mig själv. När jag växte upp på sjuttiotalet var det extrem tolerans som rådde. Det var när jag upptäckte att mina barn gick i en sämre skola och växte upp med mer intolerans och utan friheter som för mig var självklara som jag bestämde mig för att engagera mig politiskt. Vanliga människors passivitet och ointresse, oförmågan att inse att när andra människors frihet inskränks blir vi alla fattigare också när vi inte direkt berörs - där är de orsaker jag ser till att det har kunnat bli så här illa. Tack för komplimangen. Camilla och jag har ett gott samarbete.

  SvaraRadera
 6. Zac, det här som händer är väldigt lärorikt. En lag införs och de protester som hörs är rätt beskedliga. Att protestera är ju att verka som om man är för trafficking, eller rent av själv en torsk eller hora. Så går det ett decennium och simsalabim är vi lika moralistiska som Utah. Det visar både hur lättpåverkade och hur oreflekterande vi är.

  SvaraRadera
 7. Feminister har en 6 filig motorväg till rättvisan.

  SvaraRadera
 8. Tommy, det var ett kryptiskt påstående.
  Vill du förtydliga så jag förstår?

  SvaraRadera
 9. Mycket bra inlägg. Hamnade på min FaceBooksida. (Hade också hamnat på min blogg om jag inte skrev den på engelska.)
  Jag håller med om att missnöjda svenskar ska stanna i landet och kämpa. Det går trender i sjuka idéer politiskt, och just nu har pendeln svängt för långt åt feminist- och storebrorhållet. Bloggosfären är mäktig, saker kommer ändra sig.

  SvaraRadera
 10. Jättebra artikel!För så upplever jag Sverige i dag. Sunny Börjesson

  SvaraRadera
 11. Jag är vänster, och jag är feminist. Men inte den sortens feminist som vill ställa upp regler för andra kvinnor, bara så att de inte "råkar" förtrycka sig själva. För stackars kvinnor, tydligen känner de inte till sitt eget bästa.

  Nej, fram för en sexliberal feminism.

  SvaraRadera
 12. Jag håller med Johan, det är inte speciellt kul att vara Man i dagens Sverige.

  Helena von Schantz,
  Tack för ett mycket bra skrivet inlägg, det är få som vågar yttra sig mot statens mansförtryck.

  SvaraRadera
 13. Tack Lolita. Det känns faktiskt som om vi har medvind just när det gäller sexköpslagen, men medvinden handlar nog tyvärr bara om det momentum som kommer av kraftfull bevakning, inte om att vårt samhälle är på väg att bli öppnare och mer tillåtande och tolerant. Kvotering och övervakning är fortfarande på modet.

  SvaraRadera
 14. Lanina, jag är också feminist, dvs jag vill arbeta för jämställdhet mellan män och kvinnor. Men jämställdhet handlar om att tillmäta varandra samma värde, rättigheter, skyldigheter och friheter, inte om att skönmåla det egna könet och demonisera det andra - något som idag är beklagligt vanligt.

  SvaraRadera
 15. Hugo, hur kul det är att vara man eller kvinna i dagens Sverige tror jag är intimt knutet till i vilken utsträckning man kan vara sig själv och styra över sitt eget liv. Men det är också viktigt att man möts med respekt, tolerans och uppskattning. I den grenen missköter sig både män och kvinnor - åtminstone i den offentliga debatten. Det förekommer på tok för mycket förakt, misstro, skadeglädje och demonisering.

  SvaraRadera
 16. De rödgröna ägnar sig åt cykelställsfrågor!

  Det måste finnas ganska många områden som påverkar samhället mer än sexköpslagen som bara ändrar mönstren lite grand men inte påverkar några grundproblem.

  Butler i tunnelbanan, ... vart ska de sluta?

  SvaraRadera
 17. Jan, den här lagen påverkar få människor rent konkret så till vida att det är ytterst få som arresteras för sexköp. Men den har fört hela vårt samhälle i en hymlande moralistisk och fördömande riktning. Det tycker jag är ytterst allvarligt.

  Butlern och de könsneutrala toaletterna, där håller jag med. Cykelställsfrågor, men ack så underhållande sådana. :)

  SvaraRadera
 18. Om man vill fundera vidare över Sverige som jämställdhetsparadis erbjuder Sydsvenskan en spännande artikel:
  http://www.sydsvenskan.se/lund/article1208644/Nar-papporna-gick-till-attack.html

  SvaraRadera
 19. Mats, tack för tipset. Det var en bra och balanserad artikel där många fick komma till tals. Det här med barn i infekterade vårdnadstvister är ingen lätt fråga. Rättvisa mellan vuxna och vuxnas rätt till självförverkligande går allt för ofta före barnen.

  SvaraRadera
 20. Vad vi ser i Sverige är ett rättssamhälle i totalt sönderfall. Och det är lagar som sexköpslagen som har öppnat Pandoras ask. Svenska män lever väldigt farligt ur rättslig synvinkel, och riskerar att bli politiska fångar i radikalfeminismens namn. Som svensk man får man ställa in sig på att bli oskyldigt anklagad för våldtäkt, eller bli berövad vårdnaden för sina barn på lösa grunder.

  SvaraRadera
 21. Johan, det du beskriver är en slags krigstillstånd. Det känns så på andra sidan staketet också. Hätska angrepp, förakt och våld. Kvinnor blir misstänkliggjorda, mobbade och trakasserade när de anmäler en våldtäkt, även kvinnor förlorar vårdnaden och kontakten med sina barn - i de fall när det händer fördöms de. En bra mamma förlorar nämligen inte vårdnaden om sina barn.

  Jag skriver allt det här för att indelningen i offer och förövare är lika destruktiv åt vilket håll det än går. Det finns män som är svin, det finns kvinnor som är svin, det finns män som är offer, det finns kvinnor som är offer.

  Det tråkiga är att vi bara kommer längre och längre bort från den tolerans, respekt och förståelse som borde vara vår jämställdhetssträvan så länge vi tävlar om vem det är mest synd om.

  SvaraRadera
 22. @Helena:

  I sak håller jag med dig. Att misstänkliggöra andra och tävla vem det är mest synd om leder helt fel. Den här kampen ska vinnas genom att få fram fakta!

  Problemet är bara att orättvisor som drabbar kvinnor dryftas varje dag samtidigt som de problem som drabbar pojkar och män osynliggörs totalt.

  Debatten är således helt skruvad, då den vänsterdominerade journalistkåren agerar censor för vem som får och inte får komma till tals. I liberala rättsstater granskar vanligtvis media makten, den är inte dess medlöpare och agendasättare.

  När det gäller mänskliga rättigheter och rättssäkerhet behöver man inte ens tala om män eller kvinnor, utan om individer. Alla individer ska ha samma rättigheter och skyldigheter inför staten och samhället.

  Riktigt trevligt dock att papparörelsen börjar uppmärksammas allt mer...

  SvaraRadera
 23. Johan, tack för ditt kloka inlägg. Du har rätt i att det är kvinnan som håller den största offerkåpan just för tillfället.

  När det gäller media tycker jag att det största problemet är att vi är ett land där det finns rätt och fel saker att tycka. Vi är som en enda stor illustration av politiskt korrekt och ingen vågar vara först med en åsikt eller ensam om den. Det är ju faktiskt teoretiskt möjligt att hela världen har fel och du ensam har rätt. Man kan inte låta mängden människor som tycker en sak avgöra om det är rätt eller fel.

  SvaraRadera
 24. Helena, du har en klar poäng där. Konsensuskulturen skadar landet.

  Vi likasinnade och frihetsälskande måste slå oss samman och samarbeta, även över partigränserna. Man ser så gott som varje dag tecken som tyder på det allmänna rättsliga förfallet i Sverige:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-maria-haljebo-kjellstrand-jo-anmald-1.1157428

  SvaraRadera
 25. Johan, tack för länken och ditt rop till strid. :)
  Vi ser samma saker och gör samma tolkning och mitt intryck är att vi blir fler och fler.

  SvaraRadera
 26. Fantastiskt bra inlägg! När blev radikalfeminismen statsreligion, hur gick det till? Du är en mycket klok och viktig röst i vårt s.k liberala parti!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 27. Tack, Camilla. Jag blev glad över ditt beröm. Jag undrar också hur det gick till och min enda slutsats är att alla vi andra måste ha varit för ouppmärksamma.

  SvaraRadera