måndag 23 augusti 2010

Det är farligt med politik ...även i Sverige.

För en vecka sedan blev en somalisk folkpartist illa misshandlad när han ägnade sig åt sin grundlagsskyddade rätt att bedriva politisk kampanj utanför biblioteket i Norrköping. Den likaså somaliske gärningsmannen arresterades snabbt. Men "han kom ut från polisen snabbare än vad offret kom ut från akuten” enligt folkpartiets starke man i Norrköping, Mathias Sundin. En dryg vecka senare misshandlar samme man ytterligare en och hotar två kampanjande folkpartister till livet. Då kan man tycka att det är lett i bevis att han är en fara för allmänheten. Men se det tycker inte åklagaren. Mannen sätts på fri fot igen.

Vad ska det till för att myndigheterna ska agera? ... Ett sexköp?


Tidningar: NT
Blogg: Mathias Sundin, Johan Nopp

4 kommentarer:

 1. Sådant här borde uppröra mycket mer än sexköp. För nog tycker jag torskarna är lite av äckelgubbar men den här typen våldsaktioner är verkligen ett hot mot demokrati och därmed hot mot mångas liv och frihet.

  SvaraRadera
 2. Jan, jag kunde inte låta bli att raljera litet. :)
  Dessutom ser jag en verklig parallell. Jag tror nämligen att både jagandet av sexköpare och oviljan att trygga demokratin bottnar i samma ängsliga strävan efter politiska korrekthet. Om förövaren hade varit en rasistisk svensk tror jag att han skulle vara bakom lås och bom nu. Men eftersom både offer och förövare är invandrare står rättssystemet handfallet.

  När det gäller sexköp är det också bara fråga om symboler. Gatuprostitutionen är en liten del av den totala och offer för trafficking finns knappast på Malmskillnadsgatan. Ändå är det gatuprostitutionen man ägnar sig åt.

  SvaraRadera
 3. Politiskt våld finns även i Sverige, ju tidigare vi inser det ju bättre. Det känns som om detta är ett ämne många blundar för, eller vägrar förstå. Varje år sker det hot och misshandel i politiska sammanhang, men tyvärr har vi nog privatiserat säkerheten lite väl mycket för att kunna erbjuda det nödvändiga skyddet ! Dock bra att det uppmärksammas !

  Emre

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar Emre, det gäller att inse att politiskt våld är ett hot mot demokratin och på så sätt riktar sig mot oss alla.

  SvaraRadera